TeachchainsProductcategorieën

FAQ

Veelgestelde vragen

 • Wat is een budgetcoach?

  Een budgetcoach is een professionele begeleider die u helpt bij het opstellen en volgen van uw begroting. Dit helpt u om inzicht te krijgen in uw uitgaven en inkomsten en om uw financiën op een gezonde manier te beheren.

 • Kan ik met mijn financiële problemen wel een budgetcoach betalen?

  Dat hangt af van uw situatie. Als u problematische schulden heeft, mag een budgetcoach geen geld van u in rekening brengen. In dat geval zullen we u kostenloos helpen met de doorverwijzing naar de juiste instantie.

 • Wie kan gebruik maken van een budgetcoach?

  Iedereen kan gebruik maken van een budgetcoach, ongeacht inkomen, leeftijd of financiële situatie.

 • Wanneer kan ik zelf een budgetcoach inschakelen?

  U kunt op elk moment een budgetcoach inschakelen als u denkt dat dit u zou kunnen helpen bij het beheren van uw financiën.

 • Wat mag ik verwachten van een intakegesprek?

  Tijdens een intakegesprek stelt de budgetcoach u vragen over uw financiële situatie en bespreekt u samen wat u wilt bereiken. Op basis daarvan kan de budgetcoach u een advies geven over hoeveel begeleiding u nodig heeft.

 • Hoe ziet een begeleidingstraject er uit?

  Een begeleidingstraject bestaat uit een aantal sessies met de budgetcoach. Tijdens deze sessies bespreekt u uw financiële situatie en maakt u samen plannen om uw financiën op een gezonde manier te beheren.

 • Hoeveel uren begeleiding heb ik nodig?

  Dat hangt af van uw situatie. Na een gratis intakegesprek kan de budgetcoach u een indicatie geven van hoeveel begeleiding u nodig heeft.

 • Waarom een budgetcoach betalen als ik het gratis kan doen via mijn buurtvereniging?

  Een budgetcoach biedt een persoonlijke en individuele aanpak en beschikt over specialistische kennis op het gebied van financiën. Dit kan u helpen om uw financiën op een efficiëntere manier te beheren dan bijvoorbeeld via een buurtvereniging.

 • Kan ik als werkgever een budgetcoach inschakelen voor mijn werknemer?

  Ja, als werkgever kun je een budgetcoach inschakelen voor je werknemer als je bezorgd bent over hun financiële situatie en de effecten daarvan op hun prestaties op het werk. Een budgetcoach kan helpen bij het opstellen van een budgetplan, het beheren van schulden en het bevorderen van financiële stabiliteit. Dit kan leiden tot een betere financiële situatie en meer ontspanning voor de werknemer, wat bijdraagt aan een productieve en gezonde werkomgeving.

 • Wat doet een budgetcoach?

  Een budgetcoach helpt mensen bij het beheren van hun financiën. Ze geven advies en begeleiden hen in het maken van verantwoorde financiële beslissingen. Dit kan gaan over het opstellen van een budgetplan, het aflossen van schulden, of het verbeteren van hun financiële situatie op de lange termijn. Een budgetcoach werkt samen met de cliënt om hen te helpen hun doelen te bereiken en hen te ondersteunen in het maken van veranderingen in hun financiële situatie.

 • Wat doet een budgetcoach Niet?

  Een budgetcoach doet niet alleen maar problemen opleveren voor zijn cliënten. Hij of zij begeleidt en adviseert hen om financiële problemen op te lossen en te voorkomen. Een budgetcoach neemt geen beslissingen voor de cliënten en dwingt hen niet tot bepaalde acties. De budgetcoach is ook geen vervanging voor een advocaat of een financieel expert, en zal in dergelijke gevallen altijd doorverwijzen naar de juiste instantie.

 • Is mijn informatie bij een budgetcoach vertrouwelijk?

  Ja, uw informatie is bij een budgetcoach vertrouwelijk. Na het intakegesprek en overeenstemming, sluiten de cliënt en budgetcoach een overeenkomst waarin staat dat de budgetcoach de informatie vertrouwelijk zal behandelen. De budgetcoach werkt volgens de richtlijnen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en geheimhoudingsplicht.

 • Wat gebeurt er als ik niet meer verder wil met mijn begeleidingstraject?

  Als u besluit om niet verder te gaan met uw begeleidingstraject, kunt u dit op elk moment aan uw budgetcoach melden. U bent nergens toe verplicht en de budgetcoach zal uw beslissing respecteren. U kunt op elk moment weer terugkeren voor verdere begeleiding als u dit wenst.